Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
Validează autenticitate Certificat ECDL
 • Informaţii privind protecţia datelor personale  Informaţii privind protecţia datelor personale
   
  TERMENI SI CONDITII PRIVIND COLECTAREA SI PROCESAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL DE CATRE ECDL ROMANIA S.A IN LEGATURA CU PERSOANELE CARE COMANDA CARTI ECDL PE WEBSITE-UL 
  www.ecdl.ro 
  Conform prevederilor Regulamentului UE nr. 679/27.04.2016
   


  Data: 25.05.2018  1. Identitatea operatorului de date cu caracter personal
   
  Societatea ECDL ROMANIA S.A. este o societate pe actiuni, cu sediul in Bucuresti, Bulevardul Dacia nr. 56, corp A, etaj 2 si mansarda, sector 2, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/2422/202, CUI 14541553 (denumita in continuare „Societatea”).
   
  ECDL ROMANIA este singura entitate autorizata de Fundatia ECDL Irlanda (ECDL Foundation) si ATIC ROMANIA (Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania) sa promoveze si sa dezvolte conceptul ECDL în România, in baza unui contract de licenta. ECDL ROMANIA este operatorul national al licentei ECDL (European Computer Driving Licence) in Romania. 
   
  ECDL ROMANIA activeaza în România din anul 2002, timp în care a dezvoltat cu succes o retea nationala de Centre de Testare Acreditate ECDL, asigurând tuturor candidatilor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. În reteaua de Centre de Testare Acreditate ECDL se regasesc institutii de învatamânt (universitati, licee, scoli), centre de pregatire pentru administratie si centre de pregatire profesionala din toate orasele mari ale tarii. Acestea nu sunt filiale sau sucursale ale ECDL ROMANIA, ci organizatii persoane juridice de sine statatoare. 
   
  Misiunea ECDL ROMANIA consta în îmbunatatirea nivelului de cunostinte de baza privind Tehnologia Informatiei, de asigurare a unui nivel ridicat de competenta în utilizarea calculatoarelor personale si de instituire a folosirii computerelor în conformitate cu standardele recomandate la nivelul Uniunii Europene.
   
  In anul 2017 s-a infiintat Editura ECDL ROMANIA, venind in intampinarea candidatilor ce doresc sa se pregateasca pentru programul de certificare ECDL, dar si al persoanelor care doresc sa isi dezvolte competentele digitale in general, cu o gama vasta de manuale. Acestea sunt realizate in conformitate cu programele analitice in vigoare aferente fiecarui modul ECDL.  
   
  Orice referire la „noi” sau derivate ale acestui cuvant utilizate in cuprinsul acestor Termeni si Conditii reprezinta o referire la Societate.
   
   

  1. Scopurile in care sunt colectate si procesate datele cu caracter personal. Datele cu caracter personal colectate. Adecvarea masurilor la scopul urmarit.
   
  Societatea colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal in vederea procesarii comenzilor de carti primite (aprobare, facturare, livrare) si in vedera mentinerii evidentei acestor comenzi. ECDL ROMANIA colecteaza in mod obligatoriu urmatoarele date cu caracter personal in legatura cu fiecare persona fizica: nume, prenume, cod numeric personal, email, numar telefon mobil, adresa de domiciliu, adresa de livrare, modalitatea de livrare, metoda de plata. 
   
  Datele cu caracter personal colectate in scopurile mentionate mai sus sunt strict si imperios necesare, refuzul de a le furniza ducând la imposibilitatea procesarii comenzilor de carti.
    

  1. Temeiul juridic al prelucrarii datelor cu caracter personal
   
  In conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul UE nr. 679/27.04.2016, prelucrarea datelor cu caracter personal este facuta in temeiul consimtamantului acordat de subiectii procesarii datelor cu caracter personal, persoane fizice, prin completarea formularului de consimtamant pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Formularul de consimtamant este disponibil actualmente in format electronic pe website-ul ECDL ROMANIA, ca parte distincta si vizibila din Formularul de comanda carti.
   
  In cazul modificarii procedurii de comandare a cartilor, prezentii Termeni si Conditii vor fi actualizati in mod corespunzator pentru a reflecta aceasta modificare.
   
    
   

  1. Formularul de consimtamant privind procesarea datelor cu caracter personal
   
  In conformitate cu prevederile legale aplicabile, vom colecta si procesa datele tale cu caracter personal in baza unui consimtamant valabil liber exprimat, explicit, lipsit de ambiguitate si bazat pe informatiile aduse la cunostinta ta prin intermediul prezentilor Termeni si Conditii.
   
  In cadrul Formularului de comanda carti, formularul de consimtamant contine exprimarea acordului tau de vointa cu privire la colectarea si procesarea datelor tale cu caracter personal pentru o serie de scopuri identificate in mod concret, avand in vedere faptul ca este absolut necesar pentru indeplinirea scopurilor identificate la sectiunea II de mai sus sa fie colectate si procesate datele care sunt incluse in respectivul formular de consimtamant.
   
  In masura in care scopurile pentru care colectam datele tale cu caracter personal se vor modifica sau extinde sau vom identifica operatori terti catre care intentionam sa transferam datele tale cu caracter personal, te vom notifica in mod expres cu privire la acest lucru si iti vom solicita acordul inainte de a proceda la acest demers.
   
   

  1. Plasarea comenzilor de carti de catre minorilor cu varsta sub 16 ani
   
  Comenzile de carti pot fi efectuate doar de catre persoane cu varsta de minim 16 ani. In cazul minorilor cu varsta sub 16 ani, comanda trebuie efectuata de catre un parinte / tutore / responsabil legal al minorului. 
   
   

  1. Procedura de colectare si procesare a datelor cu caracter personal
   
  Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt colectate si procesate de catre ECDL ROMANIA in mod direct prin completarea de catre dvs (sau de catre parinte/tutore/responsabil legal al dvs, daca aveti varsta mai mica de 16 ani) a Formularului online de comanda carti. In cazul modificarii procedurii de comanda carti, prezentii Termeni si Conditii vor fi actualizati in mod corespunzator pentru a reflecta aceasta modificare.
   
   

  1. Destinatarii datelor cu caracter personal
   
  Datele cu caracter personal procesate au drept destinatar Societatea, care le va utiliza in vederea ducerii la indeplinire a scopurilor descrise in prezentii Termeni si Conditii si limitat la acordul dat de subiectii procesarii cu privire la scopul procesarii pentru care opteaza in mod favorabil. Firmele de curierat rapid si Posta Romana vor vizualiza si utiliza unele date cu caracter personal in scopul indeplinirii serviciului de livrare a coletelor cu carti, in cazul in care persoana care plaseaza comanda pe website-ul
  www.ecdl.ro alege drept modalitate de livrare Posta Romana sau curierul rapid. In cazul in care vom dori transmiterea datelor dvs catre alte entitati terte, va vom indica destinatarii, scopul transmiterii informatiilor si va vom cere acordul dvs in mod expres in acest sens.
   
   

  1. Durata de stocare a datelor cu caracter personal
   
  Fara a deroga de la dreptul subiectilor de a solicita si primi confirmarea privind stergerea datelor lor cu caracter personal in orice moment dupa acordarea consimtamantului privind procesarea datelor cu caracter personal, in absenta unei astfel de solicitari transmisa conform sectiunii IX de mai jos, datele cu caracter personal vor fi stocate pe perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor pentru care au fost procesate. 
   
   

  1. Drepturile garantate subiectilor procesarii datelor cu caracter personal
   
  In calitate de subiect ale carui date cu caracter personal sunt procesate, in conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr. 679/27.04.2016, va sunt garantate urmatoarele drepturi, pe care le puteti exercita oricand dupa data transmiterii consimtamantului sau daca veti constata faptul ca datele dvs sunt procesate in lipsa unui acord transmis in acest sens:
   
    

  1. Dreptul de acces la datele dvs cu caracter personal, respectiv la informatii cu privire la categoriile de date cu caracter personal prelucrate, scopul prelucrarii, destinatarii datelor cu caracter personal procesate, durata stocarii.
  2. Dreptul de a solicita rectificarea datelor daca considerati ca datele colectate de Societate sunt incorecte, incomplete sau inexacte.
  3. Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor, pe durata necesara modificarii si completarii datelor a caror rectificare a fost solicitata in prealabil.
  4. Dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat).
  5. Dreptul la portabilitatea datelor procesate de noi catre un destinatar indicat de dvs.
  6. Dreptul de opozitie la procesarea datelor, pe care il puteti exercita ori de cate ori doriti si cu privire la care va puteti razgandi oricand, informandu-ne in mod expres in acest sens.
  7. Dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si instantelor de judecata cu privire la modul in care v-au fost procesate datele cu caracter personal.
   
  In legatura cu drepturile de la punctele 1-5 de mai sus, in urma analizarii solicitarii dumneavoastra, va vom raspunde intr-un termen rezonabil de timp, insa nu mai mare de 30 zile, prin implementarea masurilor necesare pentru a asigura respectarea drepturilor dvs.
   
   

  1. Modul de exercitare a drepturilor garantate subiectilor procesarii datelor cu caracter personal
   
  In cazul in care doriti sa va exercitati drepturile garantate de calitatea dvs de subiect al procesarii datelor cu caracter personal, puteti sa faceti acest lucru astfel:
   
  a) exercitarea Dreptului de acces la datele dvs si a Dreptului de a solicita rectificarea datelor dvs se poate realiza printr-o solicitare pe email trimisa la adresa 
  editura@ecdl.ro, cu atasarea copiei cartii de identitate, in acest sens facandu-se o verificare a identitatii dvs pentru prevenirea abuzurilor; pentru minor, solicitarea de rectificare a datelor minorului, se poate face doar de catre parinte/tutore/responsabil legal, la adresa editura@ecdl.ro, cu atasarea copiei cartii de identitate inclusiv a parintelui/tutorelui/responsabilului legal (si a altor documente care atesta calitatea de parinte/tutore/responsabil legal). 
   
  b) exercitarea Dreptului de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs, a Dreptului la stergerea datelor, a Dreptului la portabilitatea datelor si a Dreptului de opozitie la procesarea datelor se poate realiza astfel: printr-o adresa scrisa, semnata, datata si trimisa la sediul ECDL ROMANIA (Bulevardul Dacia, nr. 56, corpcA, etaj 2 si mansarda, sector 2, Bucuresti), cu anexarea cartii dvs de identitate, in acest sens facandu-se o verificare a identitatii dvs pentru prevenirea abuzurilor.
   
    

  1. Revizuirea Termenilor si Conditiilor
   
  Prezentii Termeni si Conditii sunt analizati si revizuiti in mod constant de catre Societate pentru a se asigura continua lor adaptare la evolutia cadrului legislativ sau practicile aplicabile in domeniu. Data ultimei revizuiri este indicata la inceputul prezentului document.
   
  Daca o prevedere inclusa in prezentii Termeni si Conditii nu respecta legislatia in vigoare, acest lucru nu va afecta validitatea restului clauzelor, care vor ramane in continuare aplicabile.
   
   

  1. Informatii suplimentare. Reclamatii
   
  Pentru orice informatii suplimentare in legatura cu prezentii Termeni si Conditii, va rugam sa ne contactati la adresa de email: 
  editura@ecdl.ro.
   
   
   
  ECDL ROMANIA


Acest site utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Accept