Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
 • Întrebări frecvente companii


  MoreInfo.PNG
   
  Programa acoperă toate nevoile IT ale unei companii?
  Programa care stă la baza Permisului european de conducere a computerului a fost stabilită pentru a asigura o bază de cunoştinţe necesară tuturor angajaţilor unei firme care foloseşte computerele în activitatea zilnică. Permisul european de conducere a computerului nu se adresează domeniilor specializate din aria IT&C, dar constituie o bază solidă pentru aceste specializări şi este complementar acestora.   Cum pot obţine angajaţii companiei noastre Permisul european de conducere a computerului?
  Pentru a se înscrie la examinare, un candidat trebuie să deţină o serie de înscriere generală unică ECDL. După achiziţionarea acesteia, candidaţii vor susţine o serie de examene numai în cadrul unui centru de testare acreditat ECDL, un examen durând maximum 60 de minute. 


  Cum aleg un centru acreditat ECDL?
  Lista completă a Centrelor de Testare Acreditate ECDL se află pe www.ecdl.ro
  aici.

  Cum poate deveni compania noastră centru acreditat?
  Condiţiile pentru a deveni centru acreditat le găsiţi 
  aici.


  Ce teste susţin candidaţii?

  Candidaţii trebuie să susţină şi să promoveze câte un examen pentru fiecare dintre modulele aferente certificării ECDL alese.
  Fiecare test trebuie susţinut la un Centru de Testare Acreditat.

   

  Ce pregătire trebuie să susţină angajaţii?
  Candidaţii nu trebuie obligatoriu să urmeze cursuri de instruire. Dacă ei consideră că posedă abilităţile şi experienţa IT necesare, pot achizitiona seria de înscriere generală unică ECDL şi pot susţine direct examenele.
  Cursurile ECDL se realizează în baza programei ECDL. Candidaţii se pot pregăti şi individual, folosind suporturi de curs acreditate de ECDL ROMANIA şi simulări online. 


  De unde se pot cumpăra manuale?
  Materialele de curs şi manualele ECDL în limba română, autorizate de ECDL ROMANIA ca fiind conforme cu programa analitică ECDL, sunt prezentate la secţiunea 
  Materiale de instruire. Suporturile de curs prezentate în această secţiune sunt singurele autorizate de ECDL ROMANIA. 


  Pot efectua doar un program de instruire?
  Avantajele folosirii programului ECDL nu se regăsesc decât în programele complete care conţin atât instruire cât şi testare. Fără certificarea ECDL, care validează programul de instruire conform standardelor internaţionale relevante în acest moment pe piaţa muncii, investiţia făcută în forţa de muncă poate să ramână nerentabilă şi necuantificabilă. Fără certificare, un program de instruire riscă să devină o vacanţă plătită de companie.


  Cum pot verifica autenticitatea Permisului ECDL? 
  Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifică prin e-mail la adresa: office@ecdl.ro sau prin telefon: 021.316.99.22 specificând codul numeric personal (CNP), numele şi seria Permisului ECDL care se doreşte a fi validat.