Choose an ECDL Test Center
Sign-up Now for ECDL
Validează autenticitate Certificat ECDL
 • Teach Smart - o campanie despre profesorii care nu sunt de specialitate, dar care sunt prieteni cu tehnologia

  UPDATE selecţie instructori CCD -ECDL ROMANIA a lansat campania Teach Smart şi modulul ECDL Pedagogie Digitală, pentru a susţine şi a promova  cadrele didactice care,   prin activitățile lor, integrează și folosesc tehnologia  în predare la clasă.
  10.000 de cadre didactice din preuniversitar îşi vor evalua gratuit la standard internaţional competenţele de predare digitală şi o reţea de profesori va fi pregătită şi certificată gratuit ECDL pentru şcoala online. 


  ECDL ROMANIA a lansat în luna noiembrie 2020, prin campania Teach Smart, modulul ECDL Pedagogie digitală, pentru a susţine şi a promova  cadrele didactice care, prin activitățile lor, integrează și folosesc tehnologia  în predare la clasă.
  10.000 de cadre didactice din preuniversitar îşi vor verifica gratuit la standard internaţional competenţele de predare digitală prin intermediul pretestării cu simularea ECDL Pedagogie digitală şi o reţea de aprox. 50 de profesori va fi pregătită şi certificată gratuit ECDL pentru şcoala online. 

  Teach Smart este un demers care îşi propune să susțină şi să promoveze cadrele didactice care generează schimbări pozitive, prin realizarea unei educații “altfel”, de calitate, folosind mediile digitale, chiar dacă nu sunt de specialitate.
  ECDL ROMANIA continuă campania Teach Smart şi introduce modulul ECDL Pedagogie digitală.
  Modulul 
  ECDL Pedagogie digitală stabilește conceptele esențiale și competențele referitoare la utilizarea eficientă din punct de vedere pedagogic a tehnologiei online, în vederea susținerii și îmbunătățirii procesului de predare, învățare și evaluare la clasă.

  Campania Teach Smart - Pedagogie digitală se derulează pe două componente:

  I. Pretestarea (verificarea) competenţelor de pedagogie digitală prin intermediul simulării ECDL PEdagogie digitală

  ECDL oferă profesorilor oportunitatea de a-şi afla gratuit nivelul de predare, învăţare şi evaluare prin tehnologia digitală şi asigură pretestarea (verificarea/ simularea) a 10.000 de profesori pe competenţe de pedagogie digitală, prin acordarea a 10.000 de simulări ECDL Pedagogie digitală.

  Solicitarea de simulări gratuite pentru modulul ECDL Pedagogie digitală va urma paşii de mai jos:
  1. Unitatea şcolară din preuniversitar va efectua o selecţie de cadre didactice interesate, indiferent de nivelul de predare al acestora (învăţători, profesori).
  2. Fiecare unitate şcolară poate solicita maxim 50 de simulări către ECDL ROMANIA.
  3. Simulările nu se vor solicita individual de către fiecare cadru didactic, ci numai grupat, prin reprezentantul unităţii şcolare.
  4. Începand cu 11.12.2020, unitatea scolara poate transmite la 
  office@ecdl.ro un singur email, menţionând:

  • denumirea unităţii şcolare, oraşul, judeţul
  • numărul de simulări dorite pentru modulul ECDL Pedagogie digitală
  • numele, prenumele şi disciplina predată de cadrele didactice selectate pentru susţinerea simulărilor (un tabel)
  • numele, prenumele şi calitatea persoanei (director, profesor, etc.) care ne trimite email-ul cu solicitarea de simulări

  UPDATE aprilie 2021: Aşteptăm în continuare din partea unităţilor şcolare solicitări de simulări gratuite ECDL Pedagogie digitală, conform celor precizate mai sus.
  Campania va continua până la epuizarea celor 10.000 de simulări gratuite oferite.


  II. Pregătirea şi certificarea a aprox. 50 de cadre didactice (curs TOT, examinare, certificare) pe modulul ECDL Pedagogie digitală

  Prin această campanie, prin instruirea, testarea şi certificarea gratuite pe modulul ECDL Pedagogie digitală, la standard internaţional, a mai multor cadre didactice, se va crea o reţea de instructori, care să poată să susţină şi să dezvolte mai departe acest tip de competenţe.

  Pentru instruirea şi certificarea cadrelor didactice  (curs TOT, examinare, certificare) pentru modulul ECDL Pedagogie digitală, în perioada următoare, ECDL ROMANIA va face selecţia a aproximativ 50 de cadre didactice care vor participa în cadrul acestei campanii, astfel:

  • In perioada 14 – 18 decembrie 2020 asteptam solicitarile dvs. de inscriere in programul de curs TOT, examinare si certificare ECDL Pedagogie digitala, pe adresa raluca.constantinescu@ecdl.ro 
  • Calitatea de examinator – coordonator acreditat ECDL in cadrul unui Centru de Testare ECDL activ va reprezenta un avantaj in selecţie.
  • Se accepta participarea unui singur cadru didactic din fiecare scoala, oferind astfel posibilitatea cat mai multor scoli de a intra in program.
  • Locurile vor fi ocupate in ordinea primirii solicitarilor dupa deschiderea apelului de inscriere.
  Pregatirea profesorilor ar urma sa se faca online, incepand cu data de 25 ianuarie 2021.
  Durata totala a cursului online este de 15 ore, desfasurate in 5 sedinte a cate 3 ore fiecare.
  Cursul online va avea loc in timpul saptamanii, de luni pana vineri, astfel:
  - grupa 1 – 25.01.2021 – 29.01.2021 – in intervalul orar 18.00-21.00
  - grupa 2 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 09.00-12.00
  - grupa 3 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 09.00-12.00
  - grupa 4 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 14.00-17.00
  - grupa 5 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 14.00-17.00


  De la lansarea campaniei, am selectat, la solicitarea cadrelor didactice interesate, peste 60 de cadre didactice din şcoli din întreaga ţară. 

  UPDATE februarie 2021: S-au finalizat cele 5 grupe de pregătire, examinare şi certificare, aşa cum au fost anunţate mai sus.
  Pe parcursul anului, intenţionăm să selectăm şi alte cadre didactice (conform condiţiilor de selecţie menţionate mai sus) şi să organizăm noi grupe de pregătire şi certificare. În măsura în care va fi posibilă realizarea acestui lucru, 
  vom publica pe această pagină web detaliile referitoare la înscriere şi organizare.
  Toate cadrele didactice, care deja ne-au contactat pe email la 
  office@ecdl.ro şi care au manifestat interes pentru participarea la astfel de grupe de pregătire şi certificare, vor fi anunţate de deschiderea înscrierilor şi organizarea grupelor inclusiv pe email, la momentul respectiv.
  Vă invităm să urmariţi permanent noutăţile pe website-ul nostru.


  UPDATE aprilie 2021: Un actor important in formarea cadrelor didactice este reprezentat de Casele Corpului Didactic.
  Astfel, in perioada urmatoare, ECDL ROMANIA va realiza selectia a aproximativ 42 de cadre didactice – reprezentanti ai CCD-urilor din toate judetele (cate un cadru didactic din partea fiecarui CCD),  care vor participa gratuit la cursul TOT ECDL Pedagogie digitala.   
   
  Pentru inscrierea unui cadru didactic din partea CCD-ului dvs., va invitam sa urmariti urmatorii pasi:

  • In perioada 26 aprilie 2021 – 12 mai 2021 asteptam solicitarile dvs. de inscriere in acest program, pe adresa raluca.constantinescu@ecdl.rospecificand in ce grupa de curs doriti sa va inscrieti (detalii despre grupele organizate puteti regasi mai jos, in continuarea acestui mesaj).
  • Se accepta participarea unui singur reprezentant din cadrul fiecarui CCD, oferind astfel posibilitatea cat mai multor CCD-uri de a intra in program.
  • Locurile vor fi ocupate in ordinea primirii solicitarilor dupa deschiderea apelului de inscriere.
  Pregatirea profesorilor ar urma sa se faca online, incepand cu data de 17 mai 2021.
  Durata totala a cursului online este de 15 ore, desfasurate in 5 sedinte a cate 3 ore fiecare.
  Cursul online va avea loc in timpul saptamanii, de luni pana vineri, astfel:
  - grupa 1 – 17.05.2021 – 21.05.2021 – in intervalul orar 18.00-21.00
  - grupa 2 – 24.05.2021 – 28.05.2021 - in intervalul orar 18.00-21.00
  - grupa 3 – 31.05.2021 – 04.06.2021 - in intervalul orar 18.00-21.00
  - grupa 4 – 07.06.2021 – 11.06.2021 - in intervalul orar 18.00-21.00


  Infomaţii suplimentare despre această campanie pot fi solicitate pe email office@ecdl.ro.

  Teach Smart promovează şi exemple de bună practică, care pot inspira întreg sistemul de învățământ românesc, inclusiv noile generații de cadre didactice, care pot să se impună de la început ca fiind profesori relevanţi, potriviţi cu era tehnologică în care ne aflăm. 
  Am cunoscut mai multe cadre didactice din învăţământul preuniversitar din România, a căror experienţă digitală de predare are un impact semnificativ în dezvoltarea unui sistem de educaţie actual, prin utilizarea tehnologiei la clasă, în unitatea şcolară, în activităţile extracurriculare etc., reuşind astfel să ţină pasul cu elevii nativ digitali.
  Puteţi afla poveştile acestora la următorul 
  link.

  Competenţele digitale dau posibilitatea profesorilor să utilizeze tehnologia mai eficient în procesul de predare şi ca urmare să îşi atingă obiectivele educaţionale cu eficacitate, economisind timp şi ridicând productivitatea şi gradul de participare la nivelul clasei.

  Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de credite profesionale transferabile dacă obţin una dintre certificările ECDL PROFIL pentru cadrele didactice, inclusiv certificarea ECDL PEDAGOGIE DIGITALĂ.

  Permisul ECDL PEDAGOGIE DIGITALĂ se obţine în urma promovării a 1 modul fix obligatoriuPedagogie Digitală.
  Conform Ordinului nr. 4019 din 24.06.2021 privind echivalarea şi acordarea unui număr de credite profesionale transferabile personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar care a finalizat programe speciale, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care obţin Permisul ECDL PEDAGIE DIGITALĂ pot beneficia de 10 credite profesionale transferabile.

  Înscrierea pentru obţinerea Permisului ECDL PEDAGOGIE DIGITALĂ se realizează prin achiziţionarea unei serii de înscriere generală unică ECDL.

  Află care sunt paşii de înscriere în programul de certificare ECDL aici.

   

This website is using cookies

Our website uses cookies to give users access to tailored content and ads, but also to allow different social media features and traffic analysis. Cookies are useful in improving the website and collecting information regarding the way a visitor uses the website, information which could be used by authorized social media, advertising or analytics partners. Along with other information offered or collected as result of their services use, these cookies could offer convenient data insights about the user’s needs and behavior on the website. By choosing to continue using our website, it means you agree to and accept our cookies.

Accept