
Mai mult, dacă elevii se înscriu şi susţin cel puţin un examen ECDL în perioada 14 septembrie - 18 decembrie 2015, pot câştiga un laptop sau una dintre cele patru tablete puse în joc.
Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi sinonimă cu abilitatea de a o folosi, iar mitul Nativ Digital este fals. Dacă tinerii nu au acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea ca niciodată să nu deblocheze pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru ei ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni. Tinerii nu deţin competenţe digitale în mod firesc pentru a utiliza tehnologia în siguranţă şi eficient, iar aptitudinile dobândite în mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete.
Liceenii sunt incurajati să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard internaţional, în situaţia în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări cu recunoaştere globală.
ECDL PROFIL permite candidaţilor să îşi construiască un profil de module ECDL în funcţie de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea ECDL exact pe competenţele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.
Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC şi Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent. Începând cu anul școlar 2009 – 2010, în România s-a introdus proba de Competenţe digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toţi liceenii. Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale.
Toţi elevii înscrişi în învăţământul preuniversitar din România, care intenţionează să îşi certifice competenţele de utilizare a computerului prin Permisul ECDL în perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015, se înscriu automat în cursa pentru câştigarea unuia dintre cele patru premii oferite de Fundaţia ECDL ROMANIA: un laptop şi patru tablete. Premiile vor fi acordate prin tragere la sorţi la finalul campaniei Începe şcoala cu ECDL !
ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent peste 14 milioane de persoane înregistrate în program.
În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.
Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.