
ECDL ROMANIA organizează în perioada 24 iulie - 3 august 2017 un nou program de curs cu certificare ECDL 3D Printing – endorsed by ECDL Foundation.
Cursul este destinat tuturor persoanelor interesate de noile tehnologii de imprimare 3D şi nu se adresează persoanelor care posedă deja cunoştinţe și competențe anterioare de modelare sau imprimare 3D.
La finalul training-ului, participanţii au posibilitatea să obţină certificarea ECDL 3D Printing – endorsed by ECDL Foundation.
Modulul ECDL 3D Printing este dezvoltat de ECDL ROMANIA şi se adresează tuturor persoanelor care doresc să dobândească cunoștințe de bază în domeniul tehnologiilor de imprimare 3D și să își certifice competențele de imprimare 3D la standard internațional.
În cadrul cursului ECDL 3D Printing, cursanții vor avansa pas cu pas prin lumea captivantă a tehnologiilor 3D pentru a deprinde cunoștințe și aptitudini de bază privind modelarea obiectelor cu ajutorul calculatorului, vor lucra cu imprimante 3D bazate pe procedeul FDM (Fused Deposition Modeling) și vor imprima 3D obiectele proiectate chiar de ei.
Grupa are un număr limitat de locuri şi înscrierile se fac până joi, 20 iulie 2017.
Locația: ECDL EduHub Veranda Mall Obor (Str. Ziduri Moşi nr. 23) – Nivel 0B (în stânga magazinului Carrefour, urcaţi un nivel cu scările rulante şi imediat lângă scări veţi regăsi sala de curs)
Durata: curs 3D Printing 24 ore (21 de ore curs + 3 ore recapitulare)
Perioada curs: 24 iulie – 1 august 2017
Luni - Vineri 3 h/zi, 15:00 – 18:00
Recapitulare și simulare ECDL 3D Printing: 2 august 2017, interval orar 15:00-18:00
Examen ECDL 3D Printing: 3 august 2017
Preţ: 550 lei inclusiv TVA (pretul include curs, testare şi certificare ECDL, suport de curs, consumabile imprimante 3D)
Număr limitat de locuri: 12
Vârstă minimă participanți: 17 ani
Înscrierile se fac până joi, 20 iulie 2017, direct la sediul ECDL ROMANIA: Calea Griviţei 8-10, etaj 6, sector 1, Bucureşti. Plata se poate efectua în numerar sau cu un card de debit/credit. Actele necesare pentru înscriere:
- Act de identitate persoană înscrisă
- Act de identitate părinte/tutore legal (în cazul în care persoana înscrisă este minoră, părintele / tutorele legal va face înscrierea la sediul ECDL ROMANIA)
Detalii la ecdl@ecdl.ro , 021 316 99 22 sau pe pagina Facebook ECDL ROMANIA.
La finalul acestui Modul, un candidat va ști să:
- Cunoască noțiuni de bază despre tehnologia de imprimare 3D
- Identifice principalele tipuri de procedee de imprimare 3D
- Cunoască principalele domenii de aplicabilitate a tehnologiei de imprimare 3D
- Utilizeze o aplicație de modelare 3D pentru crearea, modificarea și salvarea obiectelor, importul și exportul modelelor 3D
- Realizeze comenzi pentru imprimare 3D
- Cunoască componentele de bază ale unei imprimante 3D
- Utilizeze o imprimantă 3D pentru fabricarea unui obiect fizic
- Execute mentenanță fizică și să rezolve eventualele probleme mecanice la imprimantele 3D bazate pe procedeul FDM (Fused Deposition Modeling)
- Cunoască conceptele de bază legate de riscurile asociate imprimării 3D, etică și proprietate intelectuală

Care sunt beneficiile acestui Modul?
- Oferă o introducere cuprinzătoare în competențele de bază legate de imprimarea 3D.
- Poate fi aplicat pe o serie de programe de modelare 3D, de la vendori independenți până la freeware
- Certifică cele mai bune practici în utilizarea eficientă a unei aplicații de modelare 3D.
- Oferă un nivel ridicat de cunoștințe, care îmbunătățește fundamentele personalului non-tehnic cu privire la imprimarea 3D.
- Dezvoltat pe baza feedback-ului primit de la utilizatori experimentați și experți în domeniu, din toate colțurile lumii. Acest proces asigură relevanța și diversitatea conținutului modulului.
Principalele industrii în care astăzi imprimantele 3D aduc valoare adaugată sunt: arhitectura, medicina dentară, medicina ortopedică, electronică, industria constructoare de maşini, industria aviatică şi de apărare, publicitate sau industria alimentară.
Modelarea 3D va deveni la fel de răspândită ca şi meserie precum web design-ul. Aşadar, oricine va şti modelare 3D va putea să ofere servicii în piaţă sau să fie mai uşor angajabil. De asemenea, boom-ul imprimantelor 3D din următorii ani va crea o nouă meserie: tehnician imprimare 3D. Nu în ultimul rând, orice inovaţie tehnologică lansează un nou val de companii pe piaţă, deci vor exista oportunităţi şi la nivel antreprenorial.
Importanţa fundamentală a educaţiei formale privind tehnologiile de imprimare 3D se reflectă la nivelul sistemului de învăţământ, a mediului de afaceri şi a întregii populaţii în general. Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și, vor fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.
În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale în România, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tuturor spre accesul la competențe digitale reale şi oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. În acest context, lansarea Modulului ECDL 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi echivalentă cu abilitatea de a o folosi. Dacă nu avem acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea să nu deblocăm niciodată pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru noi ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni.