
Țara noastră se poate îndrepta către un viitor în care tehnologia nu îi sperie pe români, ci, mai degrabă, îi ajută să trăiască în realitatea secolului 21, iar competențele digitale certificate sunt soluția. Românii sunt dispuși să învețe și să se adapteze noilor trenduri în materie de tehnologie, un studiu local desfășurat de ICDL împreună cu Cult Market Research ne arată că peste jumătate dintre aceștia s-au gândit să se înscrie la cursuri de competențe digitale.
Piața muncii se află într-o continuă schimbare, suntem în plin proces de digitalizare și automatizare a anumitor sisteme și domenii de activitate. Toate aceste schimbări pot genera sentimente de nesiguranță și incertitudine în ceea ce privește profesiile actuale. De aceea, ICDL își dorește ca românii să fie la curent cu toate aceste transformări și, mai ales, să nu fie luați prin surprindere de lumea digitală.
ICDL – The Digital Skills Standard, identitatea de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent, este folosit și recunoscut în peste 100 de țări de către companii de renume, în administrația publică sau de instituții de învățământ de prestigiu. Mai mult, ICDL este o implementare exemplară a DigComp (The European Digital Competence Framework) şi DigCompEdu (pentru cadrele didactice).
Prin training, dar mai ales prin certificarea standard ce măsoară concret rezultatele formării, se asigură o forţă de muncă şi o populaţie cu abilităţile necesare pentru a performa într-un mediu în transformare.
Modulele ICDL testează și certifică internațional competenţe IT esenţiale, dar şi lucrul cu aplicații avansate.
ICDL PROFIL permite candidaţilor și organizațiilor să construiască profiluri de module ICDL în funcţie de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea exact pe competenţele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.
ICDL a lansat şi module de certificare IT pe competenţe digitale pentru tehnologii actuale precum Computing (programare şi gândire algoritmică - Python), 3D Printing, Robotics, Digital Marketing, Online Collaboration, IT Security (Cyber) etc.
Mai mult, modulele ICDL Insights (introducere în Artificial Intelligence, Cloud, Big Data, IoT etc) sunt esențiale inclusiv pentru actualii sau viitorii antreprenori și manageri care trebuie să conștientizeze rolul digitalizării în creșterea unei întreprinderi.
ICDL a dezvoltat profiluri pentru educaţie, iar elevii din România pot să îşi echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului național, în timp ce cadrele didactice pot beneficia de credite profesionale transferabile.
Oricine se înscrie în programul internaţional de certificare a competenţelor digitale ECDL/ ICDL în perioada februarie – mai 2023, intră automat în Tombola Clickştigă , având şansa ca lunar să câştige o tabletă.
Înscrierea în programul internaţional de certificare ECDL se poate face la oricare dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL din România.
Regulamentul oficial al Tombolei ECDL Clickştigă poate fi accesat la următorul link.

- ECDL/ ICDL este cel mai răspândit standard global de certificare a aptitudinilor IT, aplicat în peste 100 de ţări. Până acum, peste 17 milioane de persoane din întreaga lume s-au înregistrat deja în program.
- ECDL Romania este Operatorul Naţional al licenţei, cu o reţea de centre de formare şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării. Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, asigurăm tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenții, profesorii, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificării ECDL/ ICDL.
- ICDL Foundation este o organizaţie internaţională dedicată dezvoltării standardelor de competenţe digitale la nivelul forţei de muncă, în educaţie şi la nivelul societăţii în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei reţele globale active, permit indivizilor şi organizaţiilor să evalueze, să dezvolte şi să certifice competenţe de utilizare a computerelor şi a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.
Contact: marketing@ecdl.ro, 021 316 99 22, www.ecdl.ro, www.facebook.com/ECDLRomania