Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
 • Joi, 19 Dec 2013ECDL pentru Smart Kids

 • Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Colegiul National C.D. Loga au organizat la Timisoara in perioada 13 - 15 decembrie 2013 cea de-a 7-a editie a Concursului International Smart Kids care s-a bucurat si in acest an de sustinerea ECDL ROMANIA.

  Smart Kids se adreseaza elevilor din ciclul primar, gimnazial, dar si liceenilor urmarind ca obiective:

  1. promovarea şi utilizarea softurilor educaţionale în învăţământul preuniversitar din euroregiune; 
  2. cunoaşterea şi evaluarea la nivel local/judeţean a lecţiilor concepute de profesori şi parcurse de elevi; 
  3. evaluarea şi verificarea experienţei în domeniul interactivităţii formatelor digitale; 
  4. ofertă educaţională pentru profesori şi specialişti în scopul introducerii şi utilizării tehnologiilor moderne in predare; 
  5. polarizarea unui număr cât mai mare de lecţii interactive folosind smartboard-ul în cadrul scolii ; 
  6. formarea la elevi a tehnicilor de utilizare a smartboard-ului; 
  7. consolidarea tehnicilor de predare utilizând smartboard-ul.

  Evenimentul a debutat vineri, 13 decembrie, cu sesiunea de comunicari  "Educatia si Noile Tehnologii IT in Euroregiune" la care au participat 86 de profesori din Romania si Serbia.

  Sambata, 14 decembrie, s-a desfasurat Concursul de soft-uri educationale prezentate pe tablele interactive la care au participat 116 elevi.

  La premierea de duminica, 15 decembrie, au participat mai multi invitati intre care si  d-nul prodecan Mihai KISS, Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si d-nul prodecan Radu PRECUP, Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

  ECDL ROMANIA a fost alaturi si de aceasta data de premiantii la informatica sustinand in continuare performantele de la nivelul concursurilor scolare.