Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
 • Joi, 21 Iun 2012Examinator ECDL ceh cu deficiente de vedere nominalizat la premiile Comisiei Europene

 •      Povestea remarcabila a examinatorului ECDL ceh cu deficiente de vedere, Marek Sikora, a fost recunoscuta la nivel European fiind selectata in finala competitiei ‘I Am Part of IT Award’ din cadrul premiilor europene e-Inclusion (e-Incluziune).

  Acest premiu recunoaste performanta oamenilor care au beneficiat semnificativ de avantajele e-incluziunii. Marek nu doar si-a imbunatatit calitatea propriei vieti cu ajutorul certificarii ECDL, dar el continua sa imbunatateasca vietile altor persoane cu deficiente de vedere din Republica Ceha.

  Vice-presedintele Comitetului European Economic si Social, Anna-Maria Darmanin, va inmana premiul in cadrul ceremoniei prestigioasei “e-Inclusion Award” care va avea loc in aceasta saptamana la Bruxelles pe parcursul Adunarii Agendei Digitale (DAA). DAA este un eveniment la nivel inalt, pe parcursul a doua zile, organizat de Comisia Europeana. Fundatia ECDL se declara extrem de mandra de a avea un examinator ECDL din Cehia selectat printre cei trei finalisti.

  Prin obtinerea certificatului ECDL pentru competente digitale, recunoscut la nivel global, Marek, care are deficiente severe de vedere de la varsta de 14 ani, a atins un obiectiv si mai important, devenind primul examinator acreditat ECDL cu deficiente de vedere din Republica Ceha.

  In colaborare cu operatorul national al licentei ECDL in Cehia, Societatea Ceha pentru Cibernetica si Informatica (CSKI), Marek a lansat si website-ul www.Eye-T.cz, prin intermediul caruia testele ECDL sunt accesibile tuturor persoanelor cu deficiente de vedere din tara.

  Ambitia si succesul lui Marek pentru a-si imbunatati propriile perspective, dar si vietile altora, este un exemplu inspirator la nivelul actualei societati informationale de cum o certificare a competentelor digitale poate transforma viata unei persoane, indiferent de dizabilitatile detinatorului certificarii, si de cum ii poate asigura e-incluziunea.

  CEO al Fundatiei ECDL, Damien O’Sullivan, a declarat, “Detinerea competentelor digitale corecte este extrem de importanta pentru competitivitatea economica a Europei, in special in relatie cu locurile de munca si cu dezvoltarea. Marek este o inspiratie care ne arata cum aptitudinile digitale pot permite oamenilor de a fi e-inclusi in societate.”

  Fundatia ECDL s-a angajat sa asigure accesul tuturor la programele de certificare ECDL si activeaza pentru oferirea acestei posibilitati si persoanelor cu dizabilitati.