Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
 • Mie, 28 Dec 2011Mosul ECDL i-a ajutat pe micii voluntari de la Scoala cu clasele I-VIII Panticeu, judetul Cluj

 • Prin proiectul “Vremea e sa daruim”, elevii de la Scoala cu clasele I-VIII Panticeu au fost antrenati in desfasurarea unor activitati de caritate pentru varstnicii de la Azilul de Batrani “Nirvana”. Echipa micilor voluntari panticeuani a fost ajutata si de Mosul ECDL in cadrul campaniei “Scoala care daruieste” derulata de Fundatia ECDL ROMANIA.

   
  Azilul de Batrani ”Nirvana”, situat in comuna Panticeu, la 38 km de municipiul Cluj- Napoca, gazduieste un numar de 25 de varstnici, cu varsta cuprinsa intre 64 si 85 de ani.  Batranii care au primit vizita Micilor voluntari panticeuani,  sunt singuri, bolnavi si neputinciosi, departe de copii lor, cu pensii foarte mici sau deloc.
  Scopul proiectului “Vremea e sa daruim” l-a reprezentat dezvoltarea empatiei si a capacitatii de acceptare a elevilor a unor categorii umane cu situatii speciale si a dorintei acestora de a sprijini. Totodata, constientizandu-se eficienta educarii prin intermediul artei, dupa ce in prealabil elevii au creat manual hartie din deseuri, apoi au confectionat din acest material felicitaril de Craciun ce au fost inmanate personal, pe fundalul colindelor, tuturor varstnicilor gazdui?i de Azilul de Batrani ”Nirvana”.  In sprijinul echipei de la Scoala Panticeu a venit si Mosul ECDL prin intermediul campaniei „Scoala care daruieste” organizata de Fundatia ECDL ROMANIA in perioada Sarbatorilor de Iarna.

   
  „Desi programul artistic pregatit prezentat de cei 15 elevi s-a dorit a fi un motiv de bucurie si fericire in randul varstnicilor, pot spune ca atmosfera a fost oarecum apasatoare, din cauza emotiilor pozitive traite de catre cei prezenti la actiune.
  Au curs si lacrimi de fericire, s-au auzit si murmure de multumiri. Totul a fost la superlativ, iar multumirile gazdelor nu au mai contenit pana la plecarea noastra.” - prof. Ofelia Cornelia Popa, Director Scoala Panticeu Cluj.