Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
  • Sâm, 19 Noi 2005O noua etapa in programul de certificare ECDL a functionarilor din cadrul Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat

  • Programul a inceput anul trecut, intr-o prima faza obtinand certificarea ECDL peste 50 de functionari din cadrul aparatului central al ANRS. Anul acesta programul de pregatire si certificare ECDL a fost extins si in tara.
    Cu prilejul acestui eveniment s-a subliniat importanta programului "ECDL in Administratia Publica", program care si-a propus rezolvarea problemelor legate de pierderile de timp generate de folosirea ineficienta a calculatorului, prin alinierea la standardele internationale de certificare a utilizarii computerelor.
    Evenimentul s-a incheiat cu inmanarea diplomelor de catre domnul Sorin Vicol, Presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat.
    Unul dintre participantii la program, a subliniat importanta certificarii ECDL pe care tocmai a obtinut-o: "Pe mine m-au luat de la coarnele plugului! M-au invatat sa lucrez cu calculatorul: parca m-as fi nascut a doua oara. La varsta mea, am avut ambitia sa ii demonstrez fiicei mele ca daca iti doresti ceva cu adevarat, gasesti putere sa o faci; daca eu, om in varsta, pot sa tin pasul cu vremea, ea cu atat mai mult poate face acest lucru."
    Apropierea datei aderarii Romaniei la Uniunea Europeana face necesara certificarea functionarilor publici in vederea asigurarii unei administratii publice eficiente, europene in adevaratul sens al cuvantului.