Profesorii EDUTECH din Bucureşti au reuşit să obţină certificarea ECDL 3D Printing după ce au parcurs cu succes programul de instruire.
Finalul anului trecut a însemnat o perioadă de lucru intensiv pentru profesorii EDUTECH. Cu toţii au recepţionat imprimantele 3D şi materialele de pregătire, iar cei din Bucureşti au susţinut pe 21 decembrie 2017 examenul ECDL 3D Printing, pe care l-au promovat cu succes.
Astfel, următorii profesori deţin deja certificarea ECDL 3D Printing şi vor începe să lucreze cu proprii liceeni, dezvoltându-le competenţe de modelare şi imprimare 3D la standard internaţional:
dna. Oghină Tania şi dl. Crăciun Teodor de la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa, dna.Crăciunescu Georgeta şi dl. Mârzacu Drăgan Marius de la Colegiul Naţional Elena Cuza şi dl. Aron Marius de la Colegiul Naţional Ion Neculce (acesta va lucra cu liceenii la ECDL EduHub din Veranda Mall). De asemenea, dl. Vilău Horia-Ștefan de la Colegiul Naţional Cantemir-Vodă urmează să formeze cel puţin o grupă de liceeni cu care să lucreze la imprimanta 3D de la ECDL EduHub.
Puteţi afla care sunt toţi profesorii EDUTECH de la toate cele 10 hub-uri 3D Printing accesând www.3dutech.ro.
Puteţi afla care sunt toţi profesorii EDUTECH de la toate cele 10 hub-uri 3D Printing accesând www.3dutech.ro.
Felicitări celor care au obţinut deja certificarea şi mult succes în continuare celorlaltor profesori!
Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D promovează proiectul “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”, care se desfăşoară în liceele selectate pe parcursul anului şcolar 2017-2018.
Mai multe şcoli din România devin hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Ministerul Educaţiei.
Mai multe şcoli din România devin hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Ministerul Educaţiei.
Parte dintr-un proiect pentru meseriașii viitorului, EDUTECH își propune să creeze noua generație de specialiști în printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii şi profesorii din România. În acest an şcolar, imprimantele 3D vor intra în funcțiune în:
· București la Colegiul Tehnic Mecanic ‘Grivița’, Colegiul Național ‘Elena Cuza’ și ECDL EduHub din Veranda Mall
· Bacău la Colegiul Național ‘Ferdinand I’
· Oradea la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’
· Timișoara la Colegiul Național ‘Constantin Diaconovici Loga’
· Suceava la Colegiul Național ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ - Rădăuți
· Brașov la Colegiul Național ‘Unirea’
· Râmnicu Vâlcea la Colegiul Național de Informatică ‘Matei Basarab’
· Tulcea la Colegiul Dobrogean ‘Spiru Haret’
În plus, EDUTECH îi provoacă pe elevii şi profesorii participanţi la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).
Prin intermediul EDUTECH, mai întâi profesorii vor fi instruiţi şi certificaţi în domeniul imprimării 3D, astfel încât apoi aceştia să îşi poată învăţa proprii elevi. Până la finalul acestui an şcolar, 20 de profesori și 200 de elevi din mai multe licee din România vor avea oportunitatea să se certifice internaţional prin modulul ECDL 3D Printing.
Toate informaţiile despre proiect pot fi accesate pe www.3dutech.ro