Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
Validează autenticitate Certificat ECDL
  • Teach Smart - ECDL Pedagogie Digitală - o campanie despre cadrele didactice care predau digital, chiar dacă nu sunt de specialitate

    UPDATE selecţie instructori CCD - ECDL ROMANIA a lansat campania Teach Smart şi modulul ECDL Pedagogie Digitală, pentru a susţine şi a promova  cadrele didactice care,   prin activitățile lor, integrează și folosesc tehnologia  în predare la clasă.
    10.000 de cadre didactice din preuniversitar îşi vor evalua gratuit la standard internaţional competenţele de predare digitală şi o reţea de profesori va fi pregătită şi certificată gratuit ECDL pentru şcoala online. 


    ECDL ROMANIA a lansat în luna noiembrie 2020, prin campania Teach Smart, modulul ECDL Pedagogie digitală, pentru a susţine şi a promova  cadrele didactice care, prin activitățile lor, integrează și folosesc tehnologia  în predare la clasă.
    10.000 de cadre didactice din preuniversitar îşi vor verifica gratuit la standard internaţional competenţele de predare digitală prin intermediul pretestării cu simularea ECDL Pedagogie digitală şi o reţea de aprox. 50 de profesori va fi pregătită şi certificată gratuit ECDL pentru şcoala online. 


    Teach Smart este un demers care îşi propune să susțină şi să promoveze cadrele didactice care generează schimbări pozitive, prin realizarea unei educații “altfel”, de calitate, folosind mediile digitale, chiar dacă nu sunt de specialitate.
    ECDL ROMANIA continuă campania Teach Smart şi introduce modulul ECDL Pedagogie digitală.
    Modulul
    ECDL Pedagogie digitală stabilește conceptele esențiale și competențele referitoare la utilizarea eficientă din punct de vedere pedagogic a tehnologiei online, în vederea susținerii și îmbunătățirii procesului de predare, învățare și evaluare la clasă.

    Campania Teach Smart - Pedagogie digitală se derulează pe două componente:

    I. Pretestarea (verificarea) competenţelor de pedagogie digitală prin intermediul simulării ECDL Pedagogie digitală

    ECDL oferă profesorilor oportunitatea de a-şi afla gratuit nivelul de predare, învăţare şi evaluare prin tehnologia digitală şi asigură pretestarea (verificarea/ simularea) a 10.000 de profesori pe competenţe de pedagogie digitală, prin acordarea a 10.000 de simulări ECDL Pedagogie digitală.

    Solicitarea de simulări gratuite pentru modulul ECDL Pedagogie digitală va urma paşii de mai jos:
    1. Unitatea şcolară din preuniversitar va efectua o selecţie de cadre didactice interesate, indiferent de nivelul de predare al acestora (învăţători, profesori).
    2. Fiecare unitate şcolară poate solicita maxim 50 de simulări către ECDL ROMANIA.
    3. Simulările nu se vor solicita individual de către fiecare cadru didactic, ci numai grupat, prin reprezentantul unităţii şcolare.
    4. Începand cu 11.12.2020, unitatea scolara poate transmite la
    office@ecdl.ro un singur email, menţionând:

    • denumirea unităţii şcolare, oraşul, judeţul
    • numărul de simulări dorite pentru modulul ECDL Pedagogie digitală
    • numele, prenumele şi disciplina predată de cadrele didactice selectate pentru susţinerea simulărilor (un tabel)
    • numele, prenumele şi calitatea persoanei (director, profesor, etc.) care ne trimite email-ul cu solicitarea de simulări

    UPDATE 2024
    Aşteptăm în continuare din partea unităţilor şcolare solicitări de simulări gratuite ECDL Pedagogie digitală, conform celor precizate mai sus.

    Campania va continua până la epuizarea celor 10.000 de simulări gratuite oferite.


    ECDL Romania continuă campania Teach Smart dedicată cadrelor didactice şi anunţă un acord de colaborare cu Asociaţia Techsoup.
    Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din România care au obţinut un certificat de absolvire a unui program de instruire Techsoup, pot beneficia de resurse gratuite şi reduceri ECDL. Aflaţi mai multe la următorul 
    link (click aici).

    II. Pregătirea şi certificarea a aprox. 50 de cadre didactice (curs TOT, examinare, certificare) pe modulul ECDL Pedagogie digitală

    Prin această campanie, prin instruirea, testarea şi certificarea gratuite pe modulul ECDL Pedagogie digitală, la standard internaţional, a mai multor cadre didactice, se va crea o reţea de instructori, care să poată să susţină şi să dezvolte mai departe acest tip de competenţe.

    De la lansarea campaniei, la solicitarea cadrelor didactice interesate, am selectat pentru formare și certificare ECDL Pedagogie Digitală peste 150 de cadre didactice din şcoli şi CCD-uri din întreaga ţară. 

    Pentru instruirea şi certificarea cadrelor didactice  (curs TOT, examinare, certificare) pentru modulul ECDL Pedagogie digitală, în perioada următoare, ECDL ROMANIA va face selecţia a aproximativ 50 de cadre didactice care vor participa în cadrul acestei campanii, astfel:

    • In perioada 14 – 18 decembrie 2020 asteptam solicitarile dvs. de inscriere in programul de curs TOT, examinare si certificare ECDL Pedagogie digitala, pe adresa raluca.constantinescu@ecdl.ro 
    • Calitatea de examinator – coordonator acreditat ECDL in cadrul unui Centru de Testare ECDL activ va reprezenta un avantaj in selecţie.
    • Se accepta participarea unui singur cadru didactic din fiecare scoala, oferind astfel posibilitatea cat mai multor scoli de a intra in program.
    • Locurile vor fi ocupate in ordinea primirii solicitarilor dupa deschiderea apelului de inscriere.
    Pregatirea profesorilor ar urma sa se faca online, incepand cu data de 25 ianuarie 2021.
    Durata totala a cursului online este de 15 ore, desfasurate in 5 sedinte a cate 3 ore fiecare.
    Cursul online va avea loc in timpul saptamanii, de luni pana vineri, astfel:
    - grupa 1 – 25.01.2021 – 29.01.2021 – in intervalul orar 18.00-21.00
    - grupa 2 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 09.00-12.00
    - grupa 3 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 09.00-12.00
    - grupa 4 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 14.00-17.00
    - grupa 5 – 01.02.2021-05.02.2021 - in intervalul orar 14.00-17.00



    UPDATE octombrie 2022: În perioada urmatoare, ECDL ROMANIA va realiza selectia unor noi grupe de cadre didactice,  care vor participa gratuit la cursul TOT ECDL Pedagogie digitala.   
     

    Numarul de locuri disponibile este limitat, acestea ocupandu-se in ordinea primirii solicitarilor. 
    Se accepta participarea unui singur cadru didactic din fiecare scoala, oferind astfel posibilitatea cat mai multor scoli de a intra in program.
    Inscrierile se fac pana la data de 21.10.2022 pe email
    raluca.constantinescu@ecdl.ro   

    Detaliile cursului sunt urmatoarele:

    • Durata curs: 15 ore
    • Perioada de desfasurare: 24.10.2022 – 28.10.2022, de luni pana vineri, in intervalul orar 14.00 - 17.00. 
    • Cursul este gratuit si include suportul de curs, instruirea, seria de inscriere ECDL (daca nu este deja alocata), simularea, examenul si eliberarea diplomei ECDL PEDAGOGIE DIGITALA in format electronic.
    • Locatia: online

    UPDATE aprilie 2021: Un actor important in formarea cadrelor didactice este reprezentat de Casele Corpului Didactic.
    Astfel, in perioada urmatoare, ECDL ROMANIA va realiza selectia a aproximativ 42 de cadre didactice – reprezentanti ai CCD-urilor din toate judetele (cate un cadru didactic din partea fiecarui CCD),  care vor participa gratuit la cursul TOT ECDL Pedagogie digitala.   
     
    Pentru inscrierea unui cadru didactic din partea CCD-ului dvs., va invitam sa urmariti urmatorii pasi:

    • In perioada 26 aprilie 2021 – 12 mai 2021 asteptam solicitarile dvs. de inscriere in acest program, pe adresa raluca.constantinescu@ecdl.rospecificand in ce grupa de curs doriti sa va inscrieti (detalii despre grupele organizate puteti regasi mai jos, in continuarea acestui mesaj).
    • Se accepta participarea unui singur reprezentant din cadrul fiecarui CCD, oferind astfel posibilitatea cat mai multor CCD-uri de a intra in program.
    • Locurile vor fi ocupate in ordinea primirii solicitarilor dupa deschiderea apelului de inscriere.
    Pregatirea profesorilor ar urma sa se faca online, incepand cu data de 17 mai 2021.
    Durata totala a cursului online este de 15 ore, desfasurate in 5 sedinte a cate 3 ore fiecare.
    Cursul online va avea loc in timpul saptamanii, de luni pana vineri, astfel:
    - grupa 1 – 17.05.2021 – 21.05.2021 – in intervalul orar 18.00-21.00
    - grupa 2 – 24.05.2021 – 28.05.2021 - in intervalul orar 18.00-21.00
    - grupa 3 – 31.05.2021 – 04.06.2021 - in intervalul orar 18.00-21.00
    - grupa 4 – 07.06.2021 – 11.06.2021 - in intervalul orar 18.00-21.00


    UPDATE februarie 2021: S-au finalizat cele 5 grupe de pregătire, examinare şi certificare, aşa cum au fost anunţate mai sus.
    Pe parcursul anului, intenţionăm să selectăm şi alte cadre didactice (conform condiţiilor de selecţie menţionate mai sus) şi să organizăm noi grupe de pregătire şi certificare. În măsura în care va fi posibilă realizarea acestui lucru, vom publica pe această pagină web detaliile referitoare la înscriere şi organizare.
    Toate cadrele didactice, care deja ne-au contactat pe email la
    office@ecdl.ro şi care au manifestat interes pentru participarea la astfel de grupe de pregătire şi certificare, vor fi anunţate de deschiderea înscrierilor şi organizarea grupelor inclusiv pe email, la momentul respectiv.
    Vă invităm să urmariţi permanent noutăţile pe website-ul nostru.




    Infomaţii suplimentare despre această campanie pot fi solicitate pe email office@ecdl.ro.

    Teach Smart promovează şi exemple de bună practică, care pot inspira întreg sistemul de învățământ românesc, inclusiv noile generații de cadre didactice, care pot să se impună de la început ca fiind profesori relevanţi, potriviţi cu era tehnologică în care ne aflăm. 
    Am cunoscut mai multe cadre didactice din învăţământul preuniversitar din România, a căror experienţă digitală de predare are un impact semnificativ în dezvoltarea unui sistem de educaţie actual, prin utilizarea tehnologiei la clasă, în unitatea şcolară, în activităţile extracurriculare etc., reuşind astfel să ţină pasul cu elevii nativ digitali.
    Puteţi afla poveştile acestora la următorul
    link.

    Competenţele digitale dau posibilitatea profesorilor să utilizeze tehnologia mai eficient în procesul de predare şi ca urmare să îşi atingă obiectivele educaţionale cu eficacitate, economisind timp şi ridicând productivitatea şi gradul de participare la nivelul clasei.

    Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de credite profesionale transferabile dacă obţin una dintre certificările ECDL PROFIL pentru cadrele didactice, inclusiv certificarea ECDL PEDAGOGIE DIGITALĂ.

    Permisul ECDL PEDAGOGIE DIGITALĂ se obţine în urma promovării a 1 modul fix obligatoriuPedagogie Digitală.
    Conform Ordinului nr. 4019 din 24.06.2021 privind echivalarea şi acordarea unui număr de credite profesionale transferabile personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar care a finalizat programe speciale, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care obţin Permisul ECDL PEDAGIE DIGITALĂ pot beneficia de 10 credite profesionale transferabile.

    Înscrierea pentru obţinerea Permisului ECDL PEDAGOGIE DIGITALĂ se realizează prin achiziţionarea unei serii de înscriere generală unică ECDL.

    Află care sunt paşii de înscriere în programul de certificare ECDL aici.
     


Acest site utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Accept