Proiectul „Astăzi o sămânță, mâine un copac” vizează sprijinirea unui număr de 445 copii si tineri cu vârsta cuprinsă între 3 si 24 ani, vulnerabili din punct de vedere socio-educațional, în vederea maximizării potențialului lor și al familiilor lor cu scopul de a deveni membri activi si responsabili ai societății. Proiectul este susținut de United Way România și are ca obiective:
- Prevenirea abandonului școlar și încurajarea participarii școlare a copiilor prin oferirea resurselor necesare și prin facilitarea participării lor la programe de educație non-formală, organizate în școli/grădinițe;
- Creșterea șanselor de integrare socio-profesională a părinților și a tinerilor din familiile incluse în proiect;
- Îmbunătăţirea abilităților parentale și sociale prin desfășurarea unor programe de educație parentală pentru părinti și prin oferirea de servicii de consiliere socială, îndrumare, acompaniere și sprijin material, în functie de nevoile identificate.
- Creșterea capacității institutiilor școlare de a interveni prompt și de a oferi sprijinul necesar, direct sau prin parteneriatele stabilite, copiilor aflati în situație de risc de abandon școlar.
Tinerii care s-au înscris în cadrul programului, au fost selectaţi de către reprezentanţii Liceului Tehnologic Barbu A Stirbey Buftea, în funcţie de criteriile transmise de către experţii SOS Satele Copiilor: tineri proveniţi din familii aflate în dificultate, cu vârsta mai mare de 14 ani, motivaţie pentru îmbogăţirea competenţelor digitale în scopul pregătirii accesului pe piaţa muncii, etc.
Procentul de promovabilitate în urma participării la sesiunile de testare ECDL a fost de peste 87%, 13 elevi au promovat toate cele 4 module şi au obţinut certificarea ECDL Profil START BAC.
Competenţele digitale actuale recunoscute prin Permisul european de conducere a computerului constituie referinţe pentru viitor.
O parte dintre aceşti tineri, care dețin Permisul ECDL şi-au echivalat proba de Competențe digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat.

Beneficiarul proiectului a avut în vedere alegerea certificării ECDL faţă de alte certificări, din următoarele considerente:
-este recunoscut în sistemul de învăţământ din România;
-vizează obţinerea de competenţe cheie (digitale) de către copii şi tineri, acestea putând fi echivalate la examenul naţional de Bacalaureat;
-având deja permisul ECDL care poate fi echivalat, elevii au la dispoziţie mai mult timp pentru pregătirea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat;
-este recunoscut internaţional (în peste 100 de ţări);
-asigură o evaluare corectă, independentă, la standarde de calitate internaţionale;
-facilitează tranziţia tinerilor spre piaţa muncii şi le oferă competențe digitale necesare în orice domeniu de activitate.
Prin intermediul proiectului și al colaborării cu ECDL ROMANIA, Liceul Tehnologic Barbu A Stirbey Buftea a fost sprijinit pentru a face parte din reţeaua naţională de centre de testare, acreditate ECDL.